ARTIKEL
Dalam tempoh PKP 3.0 ini, pasti banyak masa anak-anak dihabiskan dengan melihat televisyen dan juga telefon bimbit. Sebagai ibu dan ayah, kita berhak dan perlu mengawal aktiviti anak-anak daripada terus leka menghadap skrin. Jom baca tip yang dikongsikan oleh Dr. Nurul Badriyah .
2723
β€˜Wahai Rasulullah, kepada siapakah aku harus berbakti pertama kali?’ Nabi SAW menjawab, β€˜Ibumu!’ Dan orang tersebut kembali bertanya, β€˜Kemudian siapa lagi?’ Nabi SAW menjawab, β€˜Ibumu!’ Orang tersebut bertanya kembali, β€˜Kemudian siapa lagi?’ Beliau menjawab, β€˜Ibumu.’ Orang tersebut bertanya kembali, β€˜Kemudian siapa lagi,’ Nabi SAW menjawab, β€˜Kemudian ayahmu.'” – Hadis Riwayat Bukhari
3553
Tau kan, peluk anak-anak adalah suatu nikmat yang tak ternilai dan tak semua orang ada peluang peluk anak-anak setiap hari. Sebab tak semua orang ada rezeki untuk peluk anak setiap hari. Kenapa nikmat?
2902
Kebaikan berpuasa daripada sudut kesihatan antaranya dapat merehatkan sistem penghadaman iaitu perut. Sewaktu berpuasa inilah, ibu dan ayah perlu menjaga pemakanan setiap ahli keluarga. Jadi, rancanglah menu berbuka dan bersahur dengan baik.
3695
Sudah pastinya 10 malam terakhir ini adalah saat-saat yang ditunggu-tunggu oleh hamba-hamba Allah SWT yang beriman, yang bertekad untuk meningkatkan keimanannya dan mendapatkan pengampunan daripada Allah SW.T. serta ganjarannya. Nabi Muhammad S.A.W. sendiri pun memperbanyakkan ibadah dan mengajak ahli keluarganya untuk meningkatkan amalan pada 10 Ramadan terakhir.
1616
Bulan Ramadan, bulan yang penuh keberkatan. Setiap tahun Ramadan akan menjelma, cuma kita sahaja akan sampai ke tak pada Ramadan yang seterusnya. Jadi, kita jadikan Ramadan tahun ini Ramadan yang bermakna buat kita semua.
1685
Bagaimana kita nak kekal sihat dan bertenaga di bulan puasa. Mari cuba amalkan berpuasa cara Rasulullah, semoga memberi manfaat dan kebaikan untuk kita semua. Insya-Allah.
2274
BESTSELLER
KRAF KREATIF TEDI